Ostin juuri kiviä, mutta palakoko on pieni ja paksuusvaihtelu on sentin luokkaa.

Liuskekivi on luonnon lohkopinnalla olevaa kiveä. Liuskekivemme on laadultaan tasaista, mutta ei ole sanottua etteikö joissain paloissa toinen reuna voi olla 15 mm ja toisessa päässä 22 mm. Tämä kuuluu luonnonkivipintaisiin luonnonkivituotteisiin. Palakoko on määritelty tuotetiedoissa. Mikäli pieniä palasia tai tuotetiedoissa olevia paksuustoleranssi on ennemmän kuin 10% määrästä, ota yhteyttä meihin.

Teen juuri takkaa enkä tiedä miten kiinnittää

Suosittelemme Ardexin ja Fesconin tuotteita. Myös muut laastit soveltuvat kiinnittämiseen jos niissä mainitaan soveltuvuudesta kiven kiinnittämiseen jos ne täyttävät C2-kiinnityslaasti vaatimukset. Kuumimpiin kohtiin (yli 70 astetta) suosittelemme mekaanista varmistusta ja kuitupitoista laastia.

Mutta miten saumata?

Muurauslaasti soveltuu seinäpinnoilla suurimpaan osaan liuskekivikohteita. Lisäämällä max. 5% saneerauslaastia saumalaastin sekaan saadaan laastista hivenen tarttuvampi. Lattianpintoihin suosittelemme Fescon Korjaualaastia 1,2 mm kivikoolla. Saatavilla meiltä myös mustanharmaaksi sävytettynä.

Ulkoportaani kaipaavat ehostusta. Kuinka kiinnitän?

Säänkestävä saneerauslaasti. Esimerkiksi Fescon Saneerauslaasti, Casco Multifix. Osa laastinvalmistajista rajoittaa kiinnittettävien kivien kokoa - tarkista kiinnityslaastin sopivuus ennen hankintaa.  Saumaamiseen soveltuu esim. Fescon korjauslaasti 1,2 mm kivikoolla.

Sokkelin pinnoitus

Kiinnitykseen harkon päälle soveltuu saneerauslaasti tai vastaava C2 luokiteltua laastia. Huomion laastin säänkestävyys. Saumaus voidaan suorittaa esim. muurauslaastilla tai tiilen jälkisaumauslaastilla.